Saturday, 29 December 2012


Assalamualaikum?
Dah lama tak update blog, nie habeh bosan dah nie pey buka blog :P tengok tajuk pun nak tergelak, haha! tapi benda betoi, 2 tahun kut minat B2ST tak pernah duk nak teringat nak minat hat lain, t'tiba hari tuh habeh bosan gila gila dah, buka youtube, lepas tuh carilah video B2ST hat lawak lawak, tapi tak jumpa, semua hat lama, serious tension dah lah masa tuh tengah duk badmood! takpalah, saja search kad youtube "Kpop funny moment" lepas tuh tengok lah! memang lawak lawak, dalam fikiran duk pkiaq ceni "ohh, geng kpop yang lain pun lawak, ishh tak boleh jadi nie" video mblaq ja banyak, b2st sikit ja, takpalah, try lah search funny moment mblaq, tengok tengok ada! try tengok serious lawakkk!!!! haha! tak boleh berhenti tengok, duk dalam hati niat "ainaa! jangan curang dengan B2ST! jangan download video lepa" tengok tengok 3 hari lepas tuh pey download jugak video, lepas satu satu, jumpa video yang depa masuk program Hello Baby - MBLAQ, saja tengok sebab boring! serious syok, ada yang lawak, tapi ending dia sedih! geng mblaq nie lawak lawak semuanya! mula pada tuh minat lah mblaq. Then jumpa lagi video video mblaq, memang banyaklahh, dalam twitter pun dah tukaq background MBLAQ dengan B2ST, lepas tuh kerja duk stalk twitter depa ja, tapi B2ST tuh tetap dalam hati :D dalam MBLAQ pulak aina minat Joon nak tahu sapa? japp naihh
here! this is Leejoon yang aina katakan tuh? handsome dak? mesti lah :P minat gila kad dia lanie :D tapi kikwang tak lupa naihh!

Ada lagi yang aina minat dalam mblaq nie? nak tahu jap naihh nak post gambar.

ini MIR, maknea mblaq handsome comel semua ada, perangai dia macam budak budak kalau tengok dia dalam hello baby, but he cute kay :D


and nie thunder or cheondung, buka dia ala ala baby face, kecik ja muka dia, comel saya suka! saya suka!


and gambar kumpulan MBLAQ







sebulan lepas tuh aina mula minat Shinee, bila tengok Hello Baby, serious syokk! tambahan depa berlakon, gegey :P haha jom usha gambar arr



and dalam kumpulan shinee nie aina minat onew leader shinee :D comel oo, pipi dia chubby! suara dia mengoda, btway aina sekarang tengah dengar lagu Ring Ding Dong, tadi tengah taip nama Onew, t'tiba dengar suara dia, syok cek :P haha nie dia onew yang pipi temban tuh, dia suka makan ayam :D






comel right? haha! pipi dia buad aina tergoda :D comel kan dia? hahaha! btway aina nak keluaq pulak nie, nanti ada masa aina update pasal B2ST, MBLAQ dengan SHINEE :D
byebye assalamualaikum :)









Sunday, 4 November 2012

Yeahhh! Depa sporting! depa terbaik! depa segala-galanya! Thanks KAWAN ;)

Assalamualaikumm, memang terbuktilah yang single nie sememangnya MENGEMBIRAKAN! serious aku cakap tak pernah rasa bagahia ceni, yaaa, kadang kadang single nie rasa sunyi jugak, tapi takpa, ada 6 orang nie selalu teman aku waktu aku susah mahupun senang, nak tahu? nahh tengok lahh!

hahaha! depa nie lah, setiap hari aku selalu dengar suara depa, maksud aina lagu depa lah, semua lagu lagu depa, semua syok syok takdak yang boring pun. 
Dari kiri Soon Dongwoon "DongWoon", Yoon DooJoon "DooJoon", Jang HyunSeung "HyunSeung", Yang Yoseob "Yoseob", Lee Kikwang "KiKwang", dan Yong JunHyung "Jun Hyung"

Dan 5 orang yang selalu gila gila bersama aku. 5 orang tuh ialah, jeng jeng jenggg!
mereka inilah yang selalu suka buad gila bila bersama :D
dari kiri, Nor Hazwani Binti Md Noor "Waniey", Nurin Syatira Binti Ismail "Nurin", Norain Amalina Binti Zakaria "Ain", Aina Shafiqah Binti Nasir "Aina (me)", Nurul Atiqah Azira Binti Abdul Aziz "Tikah" dan Noor Azian Binti Hamzah "Azian"

Sememangnya mereka mereka ini selalu buad aku senyum, gembira, dan bahagia. Aku tak kesah kalau nak single pun asalkan ada depa depa nie :D thank nohh hampa sebab terima aku jadi kawan hampa, memang kali pertama aku dapat kawan kawan yang sesporting macam hampa hampa nie, kalau aku ada buad salah or terkasar bahasa dengan hampa, aku mintak maaf sangat sangat, aku harap hubungan kita kekal selamanya sebagai kawan and I LOVE SO MUCH :D


Yang tuh ja aina nak update sebenarnya, apa apa pun terima kasih kepada pembaca pembaca blog aina kayy, kbyeee, assalamualaikum :)

Tuesday, 2 October 2012

Kini kami dah rapat macam dulu, alhamdunillah :)

Assalamualaikumm :)
Semalam serious badmood gila, nak buad apa pun malas, kerja marah orang, maki orang. Aku cerita semua kad nurin. First thing aku nak bgtau, aku dah clash dgn yazid, aku tak pernah sayang dia pun sebenarnya, hati aku dah keras macam batu untuk terima orang lain :) btway, aku tahu keputusan aku nie buad aku bahagia dan hilang segala tension tension aku :D ahhhh! aku tak kesah lah, asalkan exam nie aku dapat jawab dengan tenang and lulus dalam semua mata pelajaran ;) haaa, kan dah lari tajuk :P sebenarnya yang aku nak ceritakan nie ialah berkenaan dengan kawan aku, nama dia Nurin Syatira Binti Ismail. Aku kenal dia dari form1, kelas sekali, tapi aku tak berapa rapat dengan dia, sebab baru kenal lah katakan, tapi selalu buad gila dengan dia bila dalam kelas dengan geng aku. Then, masuk form2, aku mula rapat dengan dia, awai tahun kalau tak silap. Masa tuh aku duk kad tempat aku, aku bawak netbook, tengok video korea, B2ST :D tengok depa practice menari lagu BEAUTIFUL. Aku sorang ja minat korea, lepas tuh, aku duk sorang sorang kad tempat aku, tengok video B2ST, t'tiba dia mai sebelah aku, dia pun join dengan aku tengok video B2ST, mula pada tuh dia pun dah minat korea, dan mula pada tuh lah aku mula rapat dengan dia, serious kami rapat gila, tak boleh rengang langsung! tapi masuk form3, kami bergaduh, dekat 2, 3 bulan jugak lah kami bergaduh, tak bertegur sapa, kes duit kut :( btway thanks to TECHIKK SAHAJA! sebab dia aku dengan nurin mula rapat, nurin tweet dia, nurin kata dia rindu aku?! serious time tuh aku rasa terharu, sebab aku bergaduh dengan kawan baik aku? techik cerita kad aku yang nurin rindu aku, aku pun macam rasa rindu jugak kad dia, malam tuh dia online, dia gaduh dgn shafrie, kes autolike, *abaikan pasal autolike tuh* aku tegur dia kad fb, aku tanya dia gaduh dgn shafrie ka, and bla bla bla *panjang ceritanya :P* okeyy, kami saling mintak maaf, dan kami saling memaafi :D then aku duk hang dgn dia, lepas aku baik dengan dia, dia pun suka cerita masalah kad aku, aku pun suka cerita maslaah kad dia, memang aku happy gila dapat awek aku balek :P yang buad aku terharu, semalam dia upload gambar dekat facebook, nak tengok? okeyy jum jum :D


haaa! comey kann? dia buad special untuk aku, dari aku badmood, terus mood aku elok sebab dia bagi gambar nie untuk aku! terharu kayyy! nak tahu sebab apa ada panda tuh? sebab kad sekolah orang panggil aku panda, mula pada kmk ejek aku panda, sampai sekarang melekat :D tak kesahh lah, aku pun suka panda sebenarnya :P dia kawan baik aku, dia yang aku paling rapat, aku berharap hubungan kami berdua akan kekal sebagai kawan, aku dah anggap dia macam kembar aku kayy :D jangan rampas dari aku kayy? aku sayang dia :) ada lagi gambar aku bersama dia, nak tengok? let's go :D

At bilik karoke D'Apple ;)

At pak hainan ;)

At bilik karoke D'Apple and kad tingkat 6 cp ;)

At pak hainan and D'Apple ;)

At D'apple ;)

At pak hainan ;)

At D'apple ;)

At D'Apple

Kekalkan lah kami untuk berkawan sehingga penghujung nafas aku :)

Kami selalu karoke dua :D

At bowling ;)

She the best for me :D
Like Gikwang like Yoseob, aku suka Gikwang, nurin suka Yoseob :D Yoseob dengan Gikwang pun kawan dari kecik, kami harap kami macam depa dua nie :*


Semua gambar nie yang kami hangout CP, aku tak boleh keluar tanpa dia, sunyi kay tanpa dia! kekalkan kami sebagai kawan sehidup semati :D 
ILOVEYOUNURINSYATIRABINTIISMAIL :*


Saturday, 14 July 2012

Cinta Platonik?


Cinta Platonik?

sape tau?
Aku baru je tau ape maksud cinta platonik..
Sebab tu buat entri ni..hehe

Cinta platonik ni bermaksud 
kasih sayang,tetapi unsur unsur rasa tarikan secara seksual tidak wujud.
Atau pun,dalam bahasa aku,
Hubungan antara seorang lelaki dan perempuan sangat rapat,tapi x ada rasa nak bercouple2..
cenggitu la maksudnya.

Mereka2 ni lebih suka dan selesa berkawan baik je dari bercouple kot.
Maybe sebab senang,,
X payah ada masalah.,.
X payah nak touching2..
X payah nak cemburu2..
X payah nak guna bahasa manje..Gua Lu sudah..haha

Tapi pendapat aku,,kalo masing2 tak ade pasangan boleh la kot..
Sebab kesian pulak kat pasangan korang..
Ada jugak yang makan hati berulam jantung..
haha
X tau la pendapat korang cam ne kan..
setiap orang ada pendapat masing-masing..
^__^

She is my BFF :)

She is my BFF :)
with azian

Friend is very IMPORTANT!

Friend is very IMPORTANT!
Selamanya! insyaallahh :)

Aina Shafiqah Binti Nasir A.K.A. Panda Tembun

Aina Shafiqah Binti Nasir A.K.A. Panda Tembun

We Are Young :3

We Are Young :3